Medicin og kunstig intelligens

Den medicinske verden med kunstig intelligens 

Robotter og kunstig intelligens kan hjælpe vores sundhed og levevilkår på den måde at, de kan lave alle de fysiske hårde opgaver man har i dagligdagen, som fx at gøre rent eller at løfte brænde ind. Dette gavner dog mest de ældre i samfundet. I Japan har man udviklet to slags robotter som kan hjælpe med ting i form af sundhed og levevilkår. Den ene robot er en servicerobot, og den hjælper med praktiske opgaver, som at gøre rent. Den anden robot er en robotpartner, som kan hjælpe, folk der føler sig ensomme ved at fx opfylde sociale behov, samtaler og omsorg.

 

Der er nogen eksperter på Stanford, som ved brug af beregninger har fundet ud af, at kunstig intelligens kan hjælpe med at finde hjerteproblemer, da de er meget bedre og hurtigere til at opdage problemer end menneskelige eksperter og læger. Her i nyere tid blev kunstig intelligens sat på prøve mod en patolog. De tjekkede 94 patienter for tarmkræft. Ved 95% af patienterne var den kunstige intelligens og patalogen enige. De andre 5% havde KI ret og patalogen havde lavet en fejl. KI leverer også viden om, hvor kræften sidder, og den laver en diagnose, ikke bare en risikovurdering.  

 

Alle kommer til at bruge kunstig intelligens til opgaver som de ikke selv har tid til eller kan. Men dem som kommer til at have brug for det mest er ældre-, syge- og handicappede mennesker, fordi det er dem som har brug for mest hjælp til at fx, gå en tur udenfor. Faktisk skal spædbørnene også bruge meget hjælp, fordi de kan ingenting, så derfor tror jeg at i fremtiden kommer mødrene til at lade deres babyer være hjemme hos robotterne, fordi de kan passe på babyen næsten bedre end moren selv kan.