Kommunen og kunstig intelligens

Kunstig intelligens, kommende indblanding i vores samfund 

Vi har fået et interview med en fra kombit, han har udtalt sig om, hvordan de bruger kunstig intelligens i deres organisation, og hvad deres planer for det er i fremtiden. Vores kilde fra Kombit som specialiserer sig I kunstig intelligens har fortalt at, deres firma har haft en testperiode, hvor de havde en lavt udviklet kunstig intelligens til at lave beslutningsstøtte til dem. Et eksempel hvor denne slags kunstig intelligens vil være brugbar kunne være på et børnehjem, hvor der var et problembarn, og hvor der var en voksen der blev nødt til at lukke et barn inde. Da ville den kunstige intelligens være god, fordi det ville være en situation som både kunne være lovlig og ulovlig.

Deres testperiode hos KOMBIT gik yderst godt, da de kunne konkludere, at den kunstige intelligens havde ret 85% af gangene. Vores kontakt fortæller, også at han var sikker på at de i fremtiden ville udvikle på denne teknologi, men at han ikke var sikker på, at der ville komme andre koncepter.

 

Han fortalte os om et andet koncept, som de gerne ville, men som de næsten var bange for.  Det koncept han talte om, var det at forudsige. Det kunne være, at det skulle forudsige, hvornår der vil komme huller i vejen, eller hvornår IT-systemer skulle havde vedligeholdelse. Men det der gjorde det, så de ikke ville prøve det, var at man vil kunne bruge det, så man kunne forudse, hvem der ville begå forbrydelser.

Grunden til at de var afskrækket, var at hvis de tog fejl, så ville du sende nogen i fængsel, for noget de ikke har gjordt. Ud over det, hvis den også tog fejl, angående noget som huller i vejen, så kunne det komme til at koste dem ekstra penge.